Get Adobe Flash player

Gőzerővel zajlik a KEBA tőzsdejáték

2011.11.07. 21:40 P. kisokos

Nemrégiben ebben a posztban írtunk a Közép-európai Brókerképző Alapítvány által a középiskolás diákoknak szervezett értékpapír-piaci versenyről és tőzsdejáték közelgő indulásáról.

Nos, a verseny október 19-én elindult, méghozzá minden eddigi rekordot döntő, 430 csapattal – ez 1290 diákot jelent! Beszédes szám ez akkor, amikor divat arról cikkezni, hogy milyen alacsony a magyar fiatalok pénzügyi kultúrája. A versenyre a határon túlról is jelentkeztek, így a verseny földrajzi horizontja is tág: egyszerre ülnek a monitor előtt székelyföldi kézdivásárhelyi és az attól 968 kilométerre fekvő soproni csapatok tagjai, de a vajdasági Topolya és Sárospatak között sem kicsi a távolság.

A verseny selejtezője két szálon folyik. A tőzsdejáték az Erste Trader rendszeren fut, mely során a diákok a részvények mellett szinte bármilyen más, az Erste Trader „éles” verziójában is elérhető termékkel is kereskedhetnek (pl. devizákkal is). A kereskedés intenzitása és taktikája csapatonként természetesen eltérő. Már most jól látszik, hogy vannak a daytrade-et favorizáló diákok, de a verseny három hónapos(!) hossza lehetővé tesz kissé nagyobb időtávú kereskedéseket is. A verseny honlapján elérhető november 03-i állás szerint többen már 50% körüli hozamnál járnak, de van jelenleg 100% feletti hozammal is rendelkező csapat is (reméljük, raktak stop-ot…).

A selejtező egy másik szálon is fut, hiszen a diákoknak a szintén online felületen futó teszteken és interaktív szimulációkon is át kell jutniuk. Az első teszt során a játékosoknak nemcsak a lexikális ismeretekre volt szükségük, hiszen melyik tankönyv tartalmazza pl. erre a kérdésre a választ?

„Az alábbi képet is figyelembe véve hogyan folytatnád a sort, ha a jelenlegi európai adósságválságról van szó? Portugália, Olaszország, Görögország….."


 malac.JPG

a) Svédország
b) Spanyolország
c) Törökország
d) Magyarország
 

November 9-én kerül sor az első videós szimulációra is, ahol a diákoknak egy színészek által bonyolított üzleti szituációban kell időről-időre döntéseket hozni, ezzel alakítva a szimuláció irányát.


 keba_forgatas_2_20111007.jpg

A verseny menetének alakulásáról a későbbiekben is beszámolunk majd, egészen a 2012 tavaszán sorra kerülő döntőig.
 

Szólj hozzá!

Címkék: játék tőzsde erste daytrade trader keba

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyikisokos.blog.hu/api/trackback/id/tr623362019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Amire érdemes odafigyelned…

Tájékozódj!
Számolj!
Hasonlítsd össze az ajánlatokat!
Fontold meg őket!
Válassz tudatosan!
Változtass, ha nem vagy elégedett!

penzugyikisokos.hu

Facebook

Twitter

Friss topikok

Címkék

állampapír (1) atm (3) autó (1) bank (3) Bank (1) bankbetét (1) bankkártya (4) bankszámla (3) bérlet (1) beszedés (1) beszedési (1) betét (2) betétszámla (1) börze (1) bulechip (1) certifikát (1) család (1) csatornák (1) csoportos (2) Danks (1) daytrade (1) deviza (1) Diákhitel (1) diákhitel (1) diszkontkincstárjegy (1) divat (1) dollár (1) e-bankig (1) ebkm (1) egészség (1) elektronikus (1) előtörlesztés (1) Emese (1) Erste (5) erste (1) értékpapír (1) feltétel (1) fogyasztási (1) folyószámla (2) forint (1) futamidő (2) gazdaság (1) gépkocsi (1) hitel (11) hitelbiztosítás (1) hitelkártya (2) hitelkeret (1) hitelszámla (1) hozam (1) infláció (1) internet (1) játék (2) jelzálog (2) kamat (10) kamatmentes (1) keba (2) készpénz (2) kezelési (1) kincstárjegy (1) kisokos (1) kkv (1) kockázat (1) kód (1) kölcsön (4) költőpénz (1) költség (2) költségvetés (1) kötvény (2) küldetés (1) lakáshitel (3) lakástakarék (1) látra (1) lekötött (1) limit (1) lízing (1) maradványérték (1) MasterCard (1) megbízás (1) megtakarítás (5) milliárd (1) MobilePay (1) netbank (2) nyeremény (1) nyugdíj (1) oba (1) oktatás (1) öngondoskodás (2) önkéntes pénztárak (1) PayPass (1) pénz (4) pénzfelvétel (1) pénzügyes (2) pénzügyi (2) pin (1) profit (1) részvény (1) sms (1) spórolás (1) sport (1) sportgazdaság (1) személyi (4) személyi hitel (1) szóló (1) tartós (1) telebank (2) thm (1) THM (2) tőke (1) törlesztés (5) tőzsde (3) trader (1) váltó (1) végtörlesztés (1) visszlízing (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása