Get Adobe Flash player

Interaktív videós szimuláció és online tőzsdejáték: jelentkezés október 17-ig!

2011.10.12. 21:42 P. kisokos

A Közép-Európai Brókerképző Alapítvány egyik fő feladata a pénzügyi témájú ismeretterjesztés. Ennek a munkának egyik fontos eleme a középiskolás diákoknak szánt sok éve futó értékpapír-piaci verseny. A 2011/12-es tanévben a verseny fő szakmai partnere az Erste Befektetési Zrt., de a verseny mögött széles körű  nonprofit és vállalati összefogás áll: a versenyt számos hazai pénzügyi szervezet (pl. a Budapesti Értéktőzsde) és több brókercég is támogatja.

A KEBA-verseny az utóbbi években több újszerű megoldással bővült. Az általános pénzügyi ismeretekkel, értékpapírokkal, a tőzsdével kapcsolatos elmélet (és persze gyakorlat) elsajátítását képregényszerű e-book-ok segítik, majd a diákoknak interaktív számítógépes szimulációkban kell helytállniuk: azaz a cél a játszva tanulás elősegítése.



A képregényekben két középiskolás, Laci és Zsanett kér segítséget néhány szakértőtől, hogy egy hirtelen jött örökséggel mihez is kezdjenek. Az első képregény során még a hétköznapibb pénzügyekről, a második során viszont már a részvények világáról tudhatunk meg hasznos információkat a diákok. A rövid dialógusokban szereplő fogalmak megértését megnyitható dokumentumok segítik.

 
A szimulációk talán még látványosabbak, hiszen ezek videós technikával készültek.
Az idei verseny első szimulációja a pénzügyi-befektetési ismereteket dolgozza fel egy szerepjáték formájában: a versenyzőknek egy szimulált befektetési tanácsadás keretében kell egy ügyfélnek tanácsokat adni, reagálva hol az ügyfél, hol a tanácsadó kollégája mondataira.

 



A második szimuláció során fiktív hírekre kell reagálni és dönteni a program által felkínált befektetési lehetőségek között. A verseny komplexitását mutatja, hogy a selejtező ezen részével párhuzamosan kerül sor az online platformon folyó tőzsdejátékra is, mely során a világ közel harminc tőzsdéjén vásárolhatnak értékpapírokat a versenyzők. A 2011/12-es versenyben az Erste Trader rendszerét használhatják a diákok.
 

A verseny során számos értékes szakmai díj és tárgynyeremények kerül kiosztásra. Az Erste Befektetési Zrt. által felajánlott szakmai gyakorlat és a KEBA 100 órás tőzsdei szakvizsgára felkészítő tanfolyama mellett okostelefont, iPodot, pendrive-okat, szakkönyveket nyernek a diákok, sőt, a versenyben a legaktívabb iskolákat és azok tanárait is díjakat kapnak

A tavaly több, mint 300 csapat (összesen kb. 1000 diák) nevezett az ország minden tájáról és a határon túli magyar területekről is, idén október 17-ig még lehet jelentkezni.


A verseny honlapja: http://www.kebaverseny.hu/
Facebook: http://www.facebook.com/kebaverseny


 

Szólj hozzá!

Címkék: játék részvény nyeremény tőzsde keba

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyikisokos.blog.hu/api/trackback/id/tr843298568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Amire érdemes odafigyelned…

Tájékozódj!
Számolj!
Hasonlítsd össze az ajánlatokat!
Fontold meg őket!
Válassz tudatosan!
Változtass, ha nem vagy elégedett!

penzugyikisokos.hu

Facebook

Twitter

Friss topikok

Címkék

állampapír (1) atm (3) autó (1) bank (3) Bank (1) bankbetét (1) bankkártya (4) bankszámla (3) bérlet (1) beszedés (1) beszedési (1) betét (2) betétszámla (1) börze (1) bulechip (1) certifikát (1) család (1) csatornák (1) csoportos (2) Danks (1) daytrade (1) deviza (1) Diákhitel (1) diákhitel (1) diszkontkincstárjegy (1) divat (1) dollár (1) e-bankig (1) ebkm (1) egészség (1) elektronikus (1) előtörlesztés (1) Emese (1) Erste (5) erste (1) értékpapír (1) feltétel (1) fogyasztási (1) folyószámla (2) forint (1) futamidő (2) gazdaság (1) gépkocsi (1) hitel (11) hitelbiztosítás (1) hitelkártya (2) hitelkeret (1) hitelszámla (1) hozam (1) infláció (1) internet (1) játék (2) jelzálog (2) kamat (10) kamatmentes (1) keba (2) készpénz (2) kezelési (1) kincstárjegy (1) kisokos (1) kkv (1) kockázat (1) kód (1) kölcsön (4) költőpénz (1) költség (2) költségvetés (1) kötvény (2) küldetés (1) lakáshitel (3) lakástakarék (1) látra (1) lekötött (1) limit (1) lízing (1) maradványérték (1) MasterCard (1) megbízás (1) megtakarítás (5) milliárd (1) MobilePay (1) netbank (2) nyeremény (1) nyugdíj (1) oba (1) oktatás (1) öngondoskodás (2) önkéntes pénztárak (1) PayPass (1) pénz (4) pénzfelvétel (1) pénzügyes (2) pénzügyi (2) pin (1) profit (1) részvény (1) sms (1) spórolás (1) sport (1) sportgazdaság (1) személyi (4) személyi hitel (1) szóló (1) tartós (1) telebank (2) THM (2) thm (1) tőke (1) törlesztés (5) tőzsde (3) trader (1) váltó (1) végtörlesztés (1) visszlízing (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása