Get Adobe Flash player

Felelőtlenség kizárva

2013.09.02. 11:37 P. kisokos

Mivel a lakáshitel esetében végső soron az ingatlanát teszi kockára aki lakást vásárol, így csak felelős magatartással szabad belemenni egy hitel felvételébe. Ez azt jelenti, hogy a leendő adósnak körültekintően kell eljárnia a hitelfelvétel előtt.

Először is tegye fel magának a kérdést, valóban szüksége van-e a lakásra, és ehhez a hitelre. Nem érdemes-e inkább alacsonyabb összegű hitelből a meglévő lakását korszerűsíteni vagy még néhány évig takarékoskodni.


Ha a válasz igen a lakásvásárlásra, és a lakáshitelre, akkor először reálisan kell felmérni az anyagi helyzetet, a tartalékokat. Nem csak egy-két évre, hanem hosszabb távra kell tervezni. Így azzal is számolni kell,  milyen várt vagy váratlan események következhetnek be. Ezek közé tartozik például, ha a hitelfelvevő állása megszűnik vagy baleset miatt munkanélkülivé, beteggé válik, ennek eredményeként az addigi fizetés elúszik - ez pedig kockázatossá teheti a hitelfizetést.

Azt is figyelembe kell venni, hogy a hitel törlesztőrészlete változhat a futamidő során, többek között emelkedhet a kamata, ami növelheti a törlesztőrészletet, igaz, a másik irányba is elmozdulhat a történet: ha csökken a kamat, akkor mérséklődhet a hitelteher.

Összességében a lakáshitelt csak abban az esetben szabad felvenni, ha a leendő hiteles biztos abban, hogy esetleges jövedelemkiesés mellett, a törlesztőrészlet emelkedése esetén is képes törleszteni. Ha ez a felelős magatartás megvan, akkor csak öröme lesz a hitelben, vagyis sokkal inkább a lakásban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyikisokos.blog.hu/api/trackback/id/tr165488881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Amire érdemes odafigyelned…

Tájékozódj!
Számolj!
Hasonlítsd össze az ajánlatokat!
Fontold meg őket!
Válassz tudatosan!
Változtass, ha nem vagy elégedett!

penzugyikisokos.hu

Facebook

Twitter

Friss topikok

Címkék

állampapír (1) atm (3) autó (1) Bank (1) bank (3) bankbetét (1) bankkártya (4) bankszámla (3) bérlet (1) beszedés (1) beszedési (1) betét (2) betétszámla (1) börze (1) bulechip (1) certifikát (1) család (1) csatornák (1) csoportos (2) Danks (1) daytrade (1) deviza (1) Diákhitel (1) diákhitel (1) diszkontkincstárjegy (1) divat (1) dollár (1) e-bankig (1) ebkm (1) egészség (1) elektronikus (1) előtörlesztés (1) Emese (1) erste (1) Erste (5) értékpapír (1) feltétel (1) fogyasztási (1) folyószámla (2) forint (1) futamidő (2) gazdaság (1) gépkocsi (1) hitel (11) hitelbiztosítás (1) hitelkártya (2) hitelkeret (1) hitelszámla (1) hozam (1) infláció (1) internet (1) játék (2) jelzálog (2) kamat (10) kamatmentes (1) keba (2) készpénz (2) kezelési (1) kincstárjegy (1) kisokos (1) kkv (1) kockázat (1) kód (1) kölcsön (4) költőpénz (1) költség (2) költségvetés (1) kötvény (2) küldetés (1) lakáshitel (3) lakástakarék (1) látra (1) lekötött (1) limit (1) lízing (1) maradványérték (1) MasterCard (1) megbízás (1) megtakarítás (5) milliárd (1) MobilePay (1) netbank (2) nyeremény (1) nyugdíj (1) oba (1) oktatás (1) öngondoskodás (2) önkéntes pénztárak (1) PayPass (1) pénz (4) pénzfelvétel (1) pénzügyes (2) pénzügyi (2) pin (1) profit (1) részvény (1) sms (1) spórolás (1) sport (1) sportgazdaság (1) személyi (4) személyi hitel (1) szóló (1) tartós (1) telebank (2) THM (2) thm (1) tőke (1) törlesztés (5) tőzsde (3) trader (1) váltó (1) végtörlesztés (1) visszlízing (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása