Get Adobe Flash player

Stabilitás: Bővülő önkéntes pénztári taglétszám várható

2013.12.05. 13:30 P. kisokos

Az önkéntes pénztárak jó teljesítményükkel igyekeznek alátámasztani, hogy az öngondoskodás egyik legjobb alternatíváját jelentik. Az önkéntes kasszák taglétszáma a jó hozameredmények mellett a jövőre életbe lépő adóváltozásnak, valamint az öngondoskodás felé forduló fiatalok miatt is növekedésnek indulhat – közölte a Stabilitás Pénztárszövetség.

200912080952_malacnyugdij.jpg

(Kép:http://www.jokortv.hu/hirek/eljott_az_onkentes_nyugdijpenztarak_ideje)

Az önkéntes pénztárak a kiemelkedő 2012-es év után újabb remek eredményt értek el az elmúlt kilenc hónapban. A Stabilitáshoz tartozó pénztárak 880 milliárd forintra növelték vagyonukat, ami 8,2%-os emelkedést jelent előző évhez képest.

2008-ig folyamatosan növekvő szférát is elérte a gazdasági válság, így fent eredmények mellett az emberek szektorba vetett bizalma is visszatérhet. A Stabilitás elnöke kiemelte, hogy a taglétszám náluk is csökkent, de idén jelentősen apadt a csökkenés mértéke. Ennek egyik oka, hogy az elmúlt években mérséklődtek a Stabilitás kiadásai és a lejárati idő előtti kifizetések. Ezzel párhuzamosan nőttek a nyugdíjas időben történő kifizetések, ami bizonyíték, hogy az emberek bíznak a magánnyugdíj pénztárakban.

Pozitív minőségi változás, hogy az öngondoskodás alappillére, az egyéni befizetés évről évre nő és 2011 óta meghaladja a munkáltatói befizetéseket. A jelenlegi és jövőbeni ügyfeleknek érdemes még az év vége előtt érdemes még befizetni, kihasználva a 2013-as év egyéni befizetések után járó adókedvezményt.

A pénztárak egyik legfontosabb feladata tudatosítani a fiatalokban az öngondoskodás fontosságát, hogy idősebb korukra legyenek megtakarításaik. A pénztárak egyelőre korlátozottan érik el a fiatalokat, de az öngondoskodás tudatosításával változni látszik ez a tendencia. Ennek a korosztálynak igen költséghatékony megoldást jelenthetnek az önkéntes pénztárak, hiszen két-három évtizednyi megtakarítással stabil pénzügyi gondoskodást tudnak biztosítani maguknak idős korukra.

Az új adótörvény hozzájárul a szektor növekedéséhez. A jövőre esedékes szabálymódosítás szerint 150 ezer forintra nő a befizetések után járó adókedvezmény. Ennek köszönhetően nőhet az egyéni befizetések száma és új belépőkkel növelheti a pénztárakat.

Szólj hozzá!

Címkék: megtakarítás öngondoskodás

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyikisokos.blog.hu/api/trackback/id/tr515673341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Amire érdemes odafigyelned…

Tájékozódj!
Számolj!
Hasonlítsd össze az ajánlatokat!
Fontold meg őket!
Válassz tudatosan!
Változtass, ha nem vagy elégedett!

penzugyikisokos.hu

Facebook

Twitter

Friss topikok

Címkék

állampapír (1) atm (3) autó (1) Bank (1) bank (3) bankbetét (1) bankkártya (4) bankszámla (3) bérlet (1) beszedés (1) beszedési (1) betét (2) betétszámla (1) börze (1) bulechip (1) certifikát (1) család (1) csatornák (1) csoportos (2) Danks (1) daytrade (1) deviza (1) Diákhitel (1) diákhitel (1) diszkontkincstárjegy (1) divat (1) dollár (1) e-bankig (1) ebkm (1) egészség (1) elektronikus (1) előtörlesztés (1) Emese (1) Erste (5) erste (1) értékpapír (1) feltétel (1) fogyasztási (1) folyószámla (2) forint (1) futamidő (2) gazdaság (1) gépkocsi (1) hitel (11) hitelbiztosítás (1) hitelkártya (2) hitelkeret (1) hitelszámla (1) hozam (1) infláció (1) internet (1) játék (2) jelzálog (2) kamat (10) kamatmentes (1) keba (2) készpénz (2) kezelési (1) kincstárjegy (1) kisokos (1) kkv (1) kockázat (1) kód (1) kölcsön (4) költőpénz (1) költség (2) költségvetés (1) kötvény (2) küldetés (1) lakáshitel (3) lakástakarék (1) látra (1) lekötött (1) limit (1) lízing (1) maradványérték (1) MasterCard (1) megbízás (1) megtakarítás (5) milliárd (1) MobilePay (1) netbank (2) nyeremény (1) nyugdíj (1) oba (1) oktatás (1) öngondoskodás (2) önkéntes pénztárak (1) PayPass (1) pénz (4) pénzfelvétel (1) pénzügyes (2) pénzügyi (2) pin (1) profit (1) részvény (1) sms (1) spórolás (1) sport (1) sportgazdaság (1) személyi (4) személyi hitel (1) szóló (1) tartós (1) telebank (2) THM (2) thm (1) tőke (1) törlesztés (5) tőzsde (3) trader (1) váltó (1) végtörlesztés (1) visszlízing (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása